Η GOOGLE PHOTOS ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΟΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ

 Η Google Photos δεν θα προσφέρει πλέον απεριόριστο δωρεάν χώρο αποθήκευσης φωτογραφιών, σε κίνηση που θα επηρεάσει τον αποθηκευτικό χώρο για άλλα προϊόντα της Google, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Είναι ευρέως γνωστό ότι η αποθήκευση φωτογραφιών της εταιρείας ξεκίνησε το 2015, και υποσχότανε απεριόριστες μεταφορτώσεις. όμως η Google με τα σημερινά δεδομένα αναφέρει ότι θα το περιορίσει τον χώρο αποθήκευσης στα 15 GB ανά λογαριασμό που μοιράζεται τις δημοφιλείς εφαρμογές της όπως για παράδειγμα είναι το Gmail και το Google Drive. 

Αντιθέτως, όποιος επιθυμεί να αποθηκεύσει περισσότερα από τα 15 GB θα πρέπει να πληρώσει για ένα από τα πακέτα αποθήκευσης της εταιρείας Google. Με την αλλαγή αυτή της Google οι χρήστες που συνεχίζουν να ανεβάζουν πολλές φωτογραφίες θα εξαντλούν ταχύτερα τον χώρο αποθήκευσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ωστόσο, οι φωτογραφίες που ανέβηκαν πριν από τον Ιούνιο του 2021, όταν πραγματοποιηθεί η αλλαγή, δεν θα συνυπολογίζονται στα όρια των χρηστών.

Οι χρήστες που δεν έμειναν ικανοποιημένοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατηγόρησαν την Google ότι χρησιμοποίησε τη δωρεάν αποθήκευση φωτογραφιών ως τέχνασμα για να αποκτήσει μερίδιο αγοράς από άλλες εταιρείες, ενώ έχασε χρήματα.
Ο Don MacAskill, διευθύνων σύμβουλος του ιστότοπου κοινής χρήσης φωτογραφιών Flickr και ο ιδιοκτήτης του Smug Mug, δημοσίευσαν στο Twitter:


  "Για πέντε χρόνια, γνωρίζαμε ότι αυτό θα συμβεί τελικά. Χάνοντας δισεκατομμύρια δολάρια για να κερδίσετε μερίδιο αγοράς καθώς και να καταπνίξετε τον ανταγωνισμό και τελικά η χρέωση χρημάτων για αυτό; Μονοπωλιακή συμπεριφορά. " Δεν εκπλήσσομαι ότι η Google ενέργησε τώρα, αφού το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΥΠΑ υπέβαλε πρόσφατα κατηγορίες κατά της εμπιστοσύνης τους προς την εταιρεία Google"

 

Η τελευταία ανακοίνωση συμπίπτει με 165 επικριτές της Google που έγραψαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ζητώντας από το μπλοκ να πάρει μια πιο σκληρή στάση απέναντι σε αυτά που λένε ότι είναι αθέμιτες πρακτικές του γίγαντα της τεχνολογίας.ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ"Όταν λέμε μια ζωή αναμνήσεων, το εννοούμε πραγματικά", δήλωσε η Google όταν ξεκίνησε την υπηρεσία φωτογραφιών το 2015. "Με την Google Photos, μπορείτε πλέον να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και να αποθηκεύσετε απεριόριστες φωτογραφίες και βίντεο υψηλής ποιότητας δωρεάν." Ωστόσο, σε ένα blog την Τετάρτη, ανέφερε ότι η πολιτική είχε ως αποτέλεσμα την αποθήκευση τεσσάρων τρισεκατομμυρίων φωτογραφιών στην υπηρεσία, με 28 δισεκατομμύρια φωτογραφίες και βίντεο να ανεβαίνουν συνεχώς κάθε εβδομάδα. Δήλωσε επίσης ότι η αλλαγή ήταν απαραίτητη για να διασφαλιστεί ότι το προϊόν "συνεχίζει να καλύπτει τις ανάγκες σας σε μεγάλες αποστάσεις". 

Ένα αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι 28 δισεκατομμύρια νέες φωτογραφίες και βίντεο μεταφορτώνονται στις Φωτογραφίες κάθε εβδομάδα. Για να καλωσορίσουμε ακόμη περισσότερες από τις αναμνήσεις σας και να δημιουργήσουμε τις Φωτογραφίες Google για το μέλλον, ανακοινώνουμε μια αλλαγή στην πολιτική αποθήκευσης.


Μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ.

- Φωτογραφίες Google (@googlephotos) 11 Νοεμβρίου 2020Μια παρόμοια δημοσίευση για το ευρύτερο οικοσύστημα αποκάλυψε ότι 4,3 εκατομμύρια gigabytes προστέθηκαν στο Gmail, στο Drive και στις Φωτογραφίες σε συνδυασμό κάθε μέρα. Ο απεριόριστος χώρος αποθήκευσης φωτογραφιών που προσφέρθηκε ήταν ένα σημαντικό σημείο πώλησης στο μάρκετινγκ για τα τηλέφωνα Pixel της Google, τα οποία έδωσαν στους χρήστες δωρεάν απεριόριστο χώρο αποθήκευσης σε πλήρη ανάλυση. Οι κάτοχοι εκτός Pixel προσφέρθηκαν να δώσουν απεριόριστες μεταφορτώσεις μόνο σε αυτό που η Google καλεί "υψηλής ποιότητας" ένα συμπιεσμένο πρότυπο χαμηλότερης ανάλυσης.

Η Google Photos σταματά τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για εικόνες κοινωνικών μέσων Facebook για να επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν όλες τις φωτογραφίες στο Google. Και οι δύο υποβαθμίστηκαν σύμφωνα με τους νέους κανόνες, με το συμβιβασμό από την Google ότι οι κάτοχοι Pixel μπορούν να συνεχίσουν να έχουν απεριόριστες μεταφορτώσεις αλλά με τη χαμηλότερη ποιότητα που ήταν δωρεάν σε όλους πριν. Ορισμένες συσκευές Pixel θα διατηρήσουν τις αρχικές τους δωρεάν μεταφορτώσεις ποιότητας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η Google είπε επίσης ότι οι χρήστες που είχαν υπερβεί το όριο αποθήκευσης για δύο χρόνια μπορεί να διαγράψουν το περιεχόμενό τους από το Gmail, το Drive και τις Φωτογραφίες.ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ


Το ζήτημα των τεράστιων ποσοτήτων αποθήκευσης cloud να μην είναι βιώσιμο δεν είναι νέο. H Flickr, η οποία κάποτε ανήκε στην Yahoo, προσέφερε ένα terabyte (1.000 GB) δωρεάν αποθηκευτικού χώρου μέχρι τα τέλη του 2018, όταν ανακοίνωσε ότι οι χρήστες μπορούσαν να φιλοξενήσουν μόνο 1.000 φωτογραφίες δωρεάν. Επισημοποιώντας την αλλαγή αυτή, είπε ότι "η αποθήκευση δεκάδων δισεκατομμυρίων φωτογραφιών των μελών της Flickr είναι εκπληκτικά ακριβή". 

Στις αρχές του 2019, άρχισε να διαγράφει τις φωτογραφίες των χρηστών για να δημιουργήσει χώρο. Ένας εκπρόσωπος για τον ιστότοπο φωτογραφίας 500 εικονοστοιχείων, δήλωσε ότι η αλλαγή αυτή ελπίζει πως θα βοηθήσει τους φωτογράφους να «αναγνωρίσουν την αξία της συμμετοχής σε μια μεγάλη κοινότητα, γεμάτη άτομα με παρόμοια ενδιαφέροντα σε σχέση με ένα μέρος όπου θα αφήσουν τις φωτογραφίες τους να καθίσουν και να συλλέξουν σκόνη. 

Η Google αναφέρει ότι ο δωρεάν αποθηκευτικός χώρος 15 GB που συνοδεύει κάθε λογαριασμό είναι αρκετός για να διαρκέσει στους περισσότερους χρήστες "αρκετά χρόνια" σε Gmail, Drive και Φωτογραφίες. Συνεχίζει λέγοντας ότι μόλις έρθει η αλλαγή, περισσότεροι από το 80% των χρηστών θα είναι σε θέση να αποθηκεύσουν περίπου τρία χρόνια φωτογραφίες πριν φτάσουν στο όριο. Περισσότερος αποθηκευτικός χώρος είναι διαθέσιμος μέσω των προγραμμάτων της Google One για τιμή, η οποία στο Ηνωμένο Βασίλειο κοστίζει £ 7,99 το μήνα για δύο terabyte (2.000 GB).Ο Dennis Hahn, αναλυτής αποθήκευσης κέντρων δεδομένων στην εταιρεία έρευνας τεχνολογίας Omdia, είπε:

 

  "Aυτή η αλλαγή αυτή θα μπορούσε να είναι ένδειξη εταιρειών που αγωνίζονται να καλύψουν τη ζήτηση αποθήκευσης cloud. "Η Google, το Facebook και το Amazon έχουν καταβάλει τεράστια ποσότητα αποθήκευσης τα τελευταία χρόνια. Πολλά από αυτά είναι σε μονάδες δίσκου 16 terabyte, οι οποίες μπορούν να κρατήσουν μερικά εκατομμύρια φωτογραφίες η καθεμία και γρήγορα για τις δισεκατομμύρια οικιακές φωτογραφίες που κρατά η Google, ενώ η χωρητικότητα αποθήκευσης δεδομένων αναπτύσσεται σε επίπεδα ρεκόρ από πέντε χρόνια πριν"

 


Από το Blogger.