Το νέο Vanish Mode του Messenger & Instagram ξεκινάει το επίσημο ντεμπούτο του

 


Το Facebook ανακοίνωσε ότι προβαίνει στη διάθεση του ολοκαίνουργιου Vanish Mode. Αρχικά, είχε για πρώτη φορά αναφερθεί από το Facebook σαν μέρος του μεγάλου redesign τον προηγούμενο Σεπτέμβριο του Messenger. Το Vanish Mode σου επιτρέπει να στείλεις κείμενο, φωτογραφίες, ηχητικά μηνύματα, emoji και stickers, τα οποία στη συνέχεια θα εξαφανιστούν μόλις τα δει ο παραλήπτης.

Ορισμένοι χρήστες ίσως να έχουν ήδη δει το Vanish Mode στα chat settings του Messenger, καθώς το Facebook διαθέτει σταδιακά σε μερικούς χρήστες από τότε που είχε ανακοινωθεί το redesign, δυο μήνες πριν. Και στο Instagram κάποια στοιχεία του Vanish Mode αποτελούν μέρος του core direct messaging feature, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών και βίντεο που εξαφανίζονται μόλις τα δει ο παραλήπτης.

Το Vanish Mode θα εμφανιστεί και στα δυο app σαν ξεχωριστή επιλογή που θα μπορείς να ενεργοποιήσεις και να απενεργοποιήσεις στις ρυθμίσεις οποιουδήποτε συγκεκριμένου chat message. Επιπλέον το Facebook λέει ότι θα πρέπει να συμφωνήσεις  για να εισέλθεις σε αυτό το mode, αν κάποιος άλλος χρήστης το έχει ενεργοποιήσει. Μάλιστα, για λόγους ασφαλείας, θα σε ειδοποιεί πότε ο άλλος χρήστης λάβει screenshot της συζήτησης, ενώ θα μπορείς να κάνεις report τους χρήστες που σε έχουν ενοχλήσει μέσω του συγκεκριμένου mode. Ξεκινάει το ντεμπούτο του από σήμερα στην Αμερική και σύντομα θα φθάσει και σε άλλες χώρες.

 

Από το Blogger.