ΜΠΟΡΕΙ Η VOLVO ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ GAMING? ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ.


Σύμφωνα με την Volvo η σχέση του ανθρώπου με το αμάξι επιδιώκει να γίνει ένα. Πως μπορεί να γίνει αυτό;

Η τεχνολογία όπως είναι γνωστό πλέον σε όλους μας προχωράει με ραγδαίους θα έλεγα ρυθμούς. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος για μερικές αυτοκινητοβιομηχανίες αυτό μοιάζει στην κυριολεξία με παιχνίδι. Μία από τις αυτοκινητοβιομηχανίες είναι η Volvo, η οποία  αποτελεί μια κορυφαία φίρμα στον τομέα της ασφάλειας των αυτοκινήτων της, η οποία διαθέτει ως εξομοιωτή οδήγησης ένα πληρέστατο Gaming όπως αυτό που χρησιμοποιεί ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που ασχολούνται με το gaming. 

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι η σουηδική φίρμα χρησιμοποιεί εκατοντάδες μεθόδους που αποσκοπούν σε άλματα για την ασφάλεια και την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, η Volvo διέκρινε την χρησιμότητα που έχει, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο. 


Η παροχή χρήσιμων πληροφοριών, το σύστημα της εικονικής πραγματικότητας που αποτελείται από ένα κινούμενο κάθισμα οδηγού, ένα τιμόνι με τεχνολογία αφής, το οποίο προσφέρει feedback καθώς κι ένα headset εικονικής πραγματικότητας με κρυστάλλινη απόδοση που θα έκανε οποιονδήποτε σοβαρό gamer να το νοσταλγήσει.  


Με την χρήση αυτής της τεχνολογίας από την κορυφαία real time 3D πλατφόρμα ανάπτυξης Unity και με την συνδρομή των Φιλανδών ειδικών εικονικής και μεικτής πραγματικότητας της Varjo, ο εξομοιωτής δημιουργεί την εμπειρία οδήγησης ενός πραγματικού αυτοκινήτου σε πραγματικούς δρόμους. Συνοψίζοντας αυτός ο συνδυασμός software και hardware επιτρέπει στους μηχανικούς της Volvo Cars να εξομοιώνουν αναρίθμητα κυκλοφοριακά σενάρια σε ένα πραγματικό περιβάλλον πίστας, με τη χρήση ενός πραγματικού αυτοκινήτου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι μηχανικοί να αποκομίζουν πολύτιμη γνώση για την αλληλεπίδραση ανάμεσα στον άνθρωπο και το αυτοκίνητο, η οποία θα επιφέρει ανάπτυξη νέων χαρακτηριστικών υποβοήθησης του οδηγού και αυτόνομης οδήγησης.Από το Blogger.