ΤΟ YOUTUBE ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΣΟΔΩΝ


Οι αλλαγές ξεκινάνε τώρα στις ΗΠΑ και στα μέσα του 2021 θα αρχίσουν να εξαπλώνονται. 

Στις 18 Νοεμβρίου, το Youtube ενημέρωσε τους όρους υπηρεσίας του. Ένας από τους όρους του είναι οι διαφημίσεις  να εμφανίζονται σε βίντεο από κανάλια που δεν ανήκουν στο Πρόγραμμα συνεργατών YouTube (YPP) και σταδιακά θα αρχίσουν να τοποθετούν διαφημίσεις σε βίντεο που είναι ασφαλή για την επωνυμία.

Πιο συγκεκριμένα, σε αντίθεση με το παρελθόν, τα βίντεο που δημιουργούσαν έσοδα από τους δημιουργούς τους θα προβάλλουν διαφημίσεις, το Youtube θα εμφανίζει διαφημίσεις μπροστά από ένα βίντεο, ανεξάρτητα από το αν ο δημιουργός του είναι συνεργάτης του YouTube ή όχι. Η αλλαγή αυτή του Youtube δεν προωθεί μόνο τις πιο δυνητικά ενοχλητικές διαφημίσεις,  αλλά απομακρύνει επίσης την απόφαση των YouTuber να προβάλουν μια διαφήμιση ή όχι. 

Οι δημιουργοί που κερδίζουν χρήματα μέσω του Patreon αντί να βασίζονται στα διαβόητα ενοχλητικά έσοδα από τις διαφημίσεις του YouTube, τώρα θα μπορούν να απενεργοποιήσουν τις διαφημίσεις για τους θεατές τους ως μια ένδειξη ευχαρίστησης για την υποστήριξή τους.

Η αλλαγή αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα να επιφέρει νέες λύσεις όπως οι διαφημίσεις Home Feed, οι οποίες βοηθούν τους διαφημιζόμενους να αξιοποιήσουν υπεύθυνα την πλήρη κλίμακα του YouTube για να συνδεθούν με το κοινό τους καθώς και να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους όπως αναφέρει η ενημέρωση. 

Όπως και πριν, οι δημιουργοί μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να γίνουν συνεργάτες εάν πληρούν τα κριτήρια καταλληλόλητας του προγράμματος συνεργατών του YouTube, όπως 4.000 δημόσιες ώρες παρακολούθησης για 12 μήνες και 1000+ συνδρομητές.


Από το Blogger.