ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ SMARTPHONES 2021

 


Η Qualcomm είναι ο κατασκευαστής επεξεργαστών που προτιμάνε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο οι εταιρείες smartphones για τα κορυφαία μοντέλα τους. Γι’ αυτό και η ανακοίνωση του νέου, κορυφαίου επεξεργαστή για φορητές συσκευές από την Qualcomm θεωρείται ότι ανοίγει ουσιαστικά το «χορό» όσον αφορά τα smartphones της επόμενης χρονιάς.

Ο επεξεργαστής όπου θα δούμε της επόμενης χρονιάς είναι ο Snapdragon 888 και θα μπορούσε να αναφέρει κανείς ότι είναι προσαρμοσμένος στα νέα δεδομένα που δημιουργεί η έλευση των δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς. Και αυτό γιατί είναι ο πρώτος κορυφαίος επεξεργαστής της Qualcomm που έχει τη δυνατότητα για σύνδεση σε δίκτυα 5G και δεν απαιτείται η ύπαρξη ξεχωριστού modem μέσα στο smartphone. Η αλλαγή αυτή θεωρείται αρκετά σημαντική δεδομένου ότι με αυτόν τον τρόπο υπάρχει εξοικονόμηση χώρου μέσα στο smartphone, οπότε ίσως δούμε κάποιες διαφοροποιήσεις σε επίπεδο σχεδιασμού.

Από εκεί και πέρα, ο νέος Snapdragon 888 έρχεται βελτιωμένος σε τομείς όπως είναι οι επιδόσεις που σχετίζονται με εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης αλλά και η διαχείριση του λογισμικού για τη λήψη φωτογραφιών.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως ο Snapdragon 888 πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από τους περισσότερους κατασκευαστές Android smartphones τόσο σε μοντέλα όπως το Samsung Galaxy S21 όσο και στο νέο κορυφαίο smartphone της Xiaomi. Η πρώτη εταιρεία πάντως που έκανε κάποια σχετική ανακοίνωση ήταν η realme που γνωστοποίησε ότι η επόμενη κίνηση της με την επωνυμία Race θα χρησιμοποιεί τον συγκεκριμένο επεξεργαστή της Qualcomm.

Αρκετοί αναλυτές πάντως αναρωτιούνται αν ο συγκεκριμένος επεξεργαστής θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε φορητούς υπολογιστές. Η επόμενη γενιά των φορητών υπολογιστών αναμένεται να χρησιμοποιεί αρκετά επεξεργαστές που βασίζονται στην αρχιτεκτονική ARM, όπως αυτοί που εύκολα μπορούμε να βρούμε στα smartphones, λόγω των πολύ καλύτερων επιδόσεων που προσφέρουν όσον αφορά στην αντοχή της μπαταρίας.


Από το Blogger.